11 Ekim 2019 - 14:17 - Güncelleme: 12 Ekim 2019 - 17:20

Söz/Sercan Çetin İYİ Parti Erzurum İl Yönetiminin daveti üzerine bu sabah soluğu parti binasında aldık.Sohbet havasında geçen toplantıda İl Başkanı Av.Haluk Terzioğlu'na partisinin çalışmalarının yanısıra şehir ölçeğinde yaşananlarla ilgili sorular yönelttik.Kendisi de sorularımıza içtenlikle cevap verdi.
Bu şehirde CHP Yeniden Refah,Saadet Partisi v.b gibi siyasi partilerin şehir meselelerinden uzak kaldıklarını ve konuşamadıklarını biliyoruz. Bereket versin muhalefet yapanın sadece İyi Parti olduğunu bugünde gördük ve İl Başkanı Haluk Bey'e hassaten şehir meseleleriyle ilgili sualler de yönelttik.
Haluk Bey'de adeta açtı ağzını yumdu gözünü.Şehir ölçeğinde halihazırda devam eden su sorunu başta olmak üzere konut, mülteci ve işsizlik sorununa dair görüşlerini de samimiyet ve kararlılıkla aktardı.
Kent'te kaybedilen enerjiyi hesaplayan Haluk Bey,bu şehrin bir evladı olarak kimse ses çıkarmasa sa sesinin gür çıkacağını,bu şehrin yaşayan insanlarının her zaman yanında olacağını da deklare etti.
Kendisinin açıklamalarına geçmeden kendisiyle ilgili görüşlerimi aktarmadan geçmeyeceğim.Bilindiği gibi Haluk Bey,işinin uzmanı,prensip ve vizyon sahibi biri.Hiç alışılmış il başkanı profilinde değil.Ayrıca mütevazi de birisi.Zira oluşturulan yeni yönetim kadrosunda görev yapan isimlerin her birinin il başkanı yapacak kapasitede olduğunu söyledi.Hemde kendine yakışacak bir uslupla söyledi bu sözleri.Gerçekten de yeni yönetim kurulu üyeleri arasında yaşadığı kent'e,topluma ve ideale katkı sağlamak isteyen Bülent Dursun,Erhan Dabanca gibi ismini sayamadığım Erzurum'a gönülden hizmet etme sevdası içinde olan isimler bulunuyor.Tecrübe,itibar bağlamında düşünürsek bu isimlerin yönetimde olması gayet doğaldır.
Haluk Bey'in açıklamalarına dönersek Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşümde yıldız proje dediği Şehristan İstanbulkapı konutlarını ve MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni ilgilendiren açıklamaları dikkatimi çekti.
Terzioğlu bu konuda şöyle konuştu;''Şehristan dairelerini Çin toplu konutlarına benzetiyorum.Şehristanı yapan müteahhitler şehristan gibi bir yapıyı erzurum'da her hangi bir yere yapabilir mi ?Erzurum'un şehircilik anlayışı başka bir bilim dalıdır.Benim bildiğim şu var.Bir yere sen residanslar dikersen orada altyapı ve ulaşım sorununu çözmen gerekir.Şehristanın ve MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin olduğu bölgede trafik kitleniyor.
Terminal Caddesinde trafiğimiz kilitleniyor.Bugün Hiç düşünmeden ölçüp biçmeden şehir merkezine yapılmış olan AVM'nin yerinde daha evvel bir camii var mıydı nerede o cami ? Şehir merkezine kurulan AVM' ler Ak Parti iktidarıyla geldi.Sen şehir merkezine alışveriş merkezi kurarsan esnafı bitirirsin.'' diye konuştu.
Terzioğlu'nun bahsettiği Camii,22 Eylül 2013 yılında kepçe yanaştırılarak yıkılan Terminal Camii'nin ta kendisi.Yaklaşık 260 konutun bulunduğu bölgede vatandaşların ibadet ihtiyacını karşılayacak olan Camii ile ilgili ''bir alışveriş merkezinin yapımı için yıkılıyor'' iddiası ise kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.Ve gelinen noktada MNG Yönetimi bu devr-i saltanatlarını sürdürmeye devam ediyorlar.Ama unuttukları bir şey varki ne ben ne de Erzurum halkı o tarihte yaşananları hala unutmadı.MNG'nin Sorumlu Müdürü Aydoğan Bey, bu konu üzerine açıklama yapacak mı yoksa konunun üzerinimi örtecek ?

Öte yandan konuşmasında mülteci ve işsizlik sorununa da değinen Terzioğlu,Erzurum'da sıkıntılar bitmedi Erzurum'da net bir işsizlik var.Ayrıca çok ciddi bir mülteci problemi var.Suriyeliler çok fazla gelmiyor buraya Burada afganlar var.Geçenlerde Adana'ya ve Bursa'ya gittim.Adana Belediyesine Arapça yazacaklar neredeyse.Yani her yer suriyeli dolmuş.Erzurum'a geliyorsan aynı.Bence bu insanlara insan gibi yaşam şansı vermemiz icab eder. Eğer biz ensarsak onlar muhacirse şehrin en köhne en atıl durumda olan mahallelerini bu insanlara tahsis etmek yerine devlet eliyle bu insanların daha insani standartlarda yaşamaları üzerine hizmet götürülmesi söz konusu olabilir.
Çünkü Siz bu insanları oraya mahkum ederseniz virane yerlere bu size insani olmayan insanlık dışı olumsuz neticlerle döner fuhuş,uyuşturucu ve toplumsal olaylar artar.'' dedi.

Bu haber 436 defa okunmuştur.

YORUMLAR

• 1 Yorum
  • Şakir
    1 ay önce